חדר

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 30/10/01 17:59 יג בחשון התשסב

שאלה

1. עד מתי תקף חרם דרבינו גרשום?

2. אחרי סוף תקפותו , איך יתקבלו דיניו בעיני ההלכה?

3. (תלוי בתשובה הקודמת) אם יבוטל האיסור על ביגמיה , מה תהיה עמדת הרבנות הראשית והחוק בישראל?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ליוסי שלום,

נחלקו הראשונים עד מתי חל תוקפו של חרם דרבינו גרשום. יש שאמרו שתוקפו עד סוף האלף החמישי, דהיינו עד לפני כ – 760 שנה. וכך פסק השו"ע באבן העזר סימן א'. אמנם הפוסקים כתבו שכבר קיבלו ישראל על עצמם את החרם גם אחרי המועד, ועל כן הוא מחייב גם היום.

היו מקומות שלא קיבלו את חדר"ג כמו בתימן ובמקומות נוספים, אבל הרבנות הראשית תיקנה שחדר"ג יחייב את כל היהודים שגרים בארץ ישראל, וכך גם החוק במדינת ישראל. ועל כן בימינו אין עוד משמעות לשאלה, מכיון שגם ההלכה וגם החוק רואים ביגמיה בעין לא חיובית.

(לתוספת הרחבה בנושא כדאי לעיין בערך חרם דרבנו גרשום באנציקלופדיה התלמודית).

בברכה, הרב דוד סתיו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן