חג פסח במוצאי שבת??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/02/05 21:28 א באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום

השנה ערב פסח חל במוצאי שבת, מה עושים במקרה כזה בערב שבת או האם יתכן שיזיזו את ערב החג יום קדימה או יום אחורה?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

לא מזיזים .וחוגגים את ערב פסח במוצ"ש והכל לפי כללים הלכתיים כגון:
את תענית בכורות מקדימים ליום חמישי י"ב בניסן.

את בדיקת החמץ עורכים בתאריך:[ אור ליום שישי, בצאת הכוכבים.](חמישי בלילה). בשל הקדמת הבדיקה זמן רב לפני כניסת הפסח, יש להיזהר בשנה כזאת יותר מבכל שנה אחרת במוצרי חמץ הניתנים לקטנים, שלא יפוזרו בכל הבית. מבערים ביום שישי את החמץ שנשאר ומשאירים רק מה שרוצים לאכול בסעודות הבאות של השבת.ואת נוסח הביטול אומרים בשבת אחה"צ.

יש כמה הכנות לסדר, שבכל שנה עושים אותן ערב פסח, כשעדיין מותר לעשות מלאכה. אולם בשנה שערב פסח חל בשבת יש להקדים הכנות אלו, ולעשותן כבר ביום שישי.

יש להכין מערכת פמוטים כפולה מערב שבת וכן להשאיר במשך השבת נר שדולק 26 שעות, בכדי שיהיה ניתן להדליק ממנו את נרות החג .

בברכה,

עוזיאל