חג השבועות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 20/05/07 12:39 ג בסיון התשסז

שאלה

שלום רב,

אני מדריך סטודנטים צעירים מחו"ל. לקראת השבועות הם ציינו כי לא יוכלו להשתתף בתכנית המוצעת מפני שהם עדיין לא ישראלים (תיירים) ולכן הילכות אסרו חג חלות גם עליהם.

ברצוני לדעת מהן הילכות אסרו חג? מה מותר ומה אסור? האם הן תקפות על יהודים שנמצאים במועד בישראל? והאם מותר לנסוע ברכב ביום זה.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך,
אם הבנתי נכון את המציאות , הרי שמדובר ביו"ט שני של גלויות. היוצא מכך שהם חייבים ביום זה להתנהג כפי שמתנהגים בחג על כל דיניו.
בברכה,
אריאל פריש