חג החנוכה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 14/12/08 19:06 יז בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת בבקשה האם בנות חייבות במצוות הדלקת נרות? ואם כן כיצד נוהגים במידה ולא יוצא לי לשמוע הדלקת נרות באופן רציף כל החג?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
נפסק בשלחן ערוך שאשה מדלקת נר חנוכה שאף היא חייבת בה ואם היא נשואה הדלקת בעלה עולה לה ואם בכל זאת רוצה להדליק למי שמברכת על מצוות עשה שהזמן גרמא , מותר ולמי שלא רק אם היא מדליקה במקום בעל הבית או שהיא בעלת בית בעצמה.
ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן