חבר שלי מדרדר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/01/11 20:00 י בשבט התשעא

שאלה

חבר שלי כבר חצי שנה היה בלי ישיבה,העיפו אותו,ועד שהוא מצא ישיבה היא לא ישיבה משו,החברה שם יוצאים ימי חמישי לעיר ולא עושים תדברים הכי ראויים.יש לו לב טוב מאווד,הוא הדרדר למקומות ממש נמוכים,הוא היה חצי שנה בלי מסגרת אז מי אני שידון אותו,לגרום לו לא ללכת אם חברים שלו זה בלתי אפשרי,אני צריך עזרה באיך לעזור לו לחזור לדרך הישר,הסברתי לו שמה שהוא עושה פוגע לו בעתיד ובזוגיות שלו אם אשתו ושיקח איתו תהילים ובישיבה שהוא לומד בה,אין,אין בחורים טובים שאליהים הוא יכול להתחבר ספציפית,איך אני יכול לעזור לו???:/

תשובה

שלום לך.

ראשית, כל הכבוד על הדאגה והאכפתיות מחברך,
זה דבר שראוי להערכה רבה, ולא לכולם זוכים לחבר כמוך.
אני מאמין שהדרך להחזיר את חברך "הביתה" היא קודם כל ע"י הדאגה והאכפתיות הללו.

זה לא כ"כ פשוט להחזיר אנשים בתשובה, או לשנות את דרכי חייהם.
אנחנו לא יכולים ולהגיד לו, ´תקשיב אחי, מה שאתה עושה זה לא בסדר!´

משום שכל אדם ואדם מאמין בעצמו, וחושב שהוא יודע מה הוא עושה,
´ומי אתה שתחליט בשבילי, ותגיד לי מה לעשות!!´
´ותאמין לי שאני יודע מה אני עושה...´

לכן לא כדאי לומר לו ´שהוא לא בסדר´ או ´שחברים שלו לא בסדר´
ולנסות לשכנע אותו, כי זה לא יעזור
וזה אפילו יכול לגרום אצלו, ל"אנטי" ולעשות בדווקא, ואפילו להתרחק עוד יותר.

אז מה כן אפשר לעשות?
להמשיך להיות חבר שלו!! ולהמשיך את הקשר איתו.

חברך ´מחפש את עצמו´, הוא בודק לאן הוא שייך,
באיזה חברה ובאיזו צורת חיים הוא רוצה לחיות,

לכן חשוב מאוד שיהיו לו חברים מהצד הטוב.
למשל אם הוא איתך בשבט או משהו בסגנון,
תשדל מאוד שהוא לא יתנתק משם,

כמובן שהכל צריך להיות בבריאות, ולא ללחוץ יותר מידי,
אלא הכל מהצד החברותי ולא החינוכי.

עדיף גם למעט בויכוחים והערות, כי כמו שאמרנו, זה יכול לגרום לו להתנגדות,
ואם יום אחד הוא יבין שהדרך שהוא בוחר בה היא לא הדרך הנכונה,
יהיה לו קשה לחזור ולהודות, מצד הבושה, או מצד שאף אדם לא אוהב להודות שהוא טעה,

אמנם לא מספיק שהוא ישאר בקשר עם החבורה,
חשוב מאוד גם שכל החבורה תתעלה ותתרומם.

הן מהצד הרוחני,
והן מהצד החברתי של הבן אדם לחברו,
להיות אנשים יותר נחמדים ונעימים,
מאירי פנים וחושבים כיצד לעזור אחד לשני ולתמוך בו,

אני מניח שה´חברה´ האחרים שלו,
יותר אגואיסטים, ופחות נאמנים,
בד"כ בסגנון כזה של אנשים, יש ביניהם יותר עקיצות וירידות אחד על השני,
וכל אחד מנסה לטפס ´במדרג החברתי´ על ידי ´דריכה´ על חברו..

אם אתם תהיו חברה נעימה, זה יגרום לרצות בחברתכם.

אפשר לנסות ולארגן קבוצת לימוד בספר אמונה,
אם תציע לו ללמוד איתך בחברותא, הוא יחשוד שאתה מנסה להשפיע עליו,
אז אפשר לנסות לארגן כמה חברה רציניים וללמוד ביחד ולהציע לו להצטרף,
אולי אפשר לשלב את זה עם פעילות אחרת יותר חווייתית,
אולי ע"י כך הוא יש יותר סיכוי שהוא ירצה לבא.
גם אם הוא לא יבוא, אל תבטלו בגלל זה את הלימוד,
אלא תקבעו אתם בעצמכם, ואולי זה ימשוך אותו לבא יום אחד.

והכי חשוב,
לא לשכוח להתפלל עליו,
לבקש מרבש"ע שיראה לו את הדרך, ויאיר בליבו את רוח התשובה.

ולסיום,
רבי נחמן אומר שכאשר אנחנו מחפשים באדם, אע"פ שיש בו הרבה רע,
את הנקודה הטובה שבו,(וכמו שעשית, שאמרת שיש לו לב טוב, ומי אני שאשפוט אותו)
אז הנקודה הטובה שאותו אדם, מתגדלת ומתחזקת ומשפיעה עד שכל הרע הולך לו.

המון בהצלחה,
וכמובן שאתה מוזמן לספר איך הולך..
אלעד
gasner@inn.co.il