חבר לא עושה הבדלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/17 17:32 יח בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

חבר שלי לא עושה הבדלה במוצ"ש ולא מתפלל ערבית בשבת. יכול להיות שעושה הבדלה במשך השבוע, יכול להיות ששוכח. האם זה מותר הלכתית, והאם וכיצד להעיר לו על כך?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שתי שאלות אתה שואל.
האם זה מותר ? בוודאי שלא. צריך לעשות את מה שכתוב בהלכה, וחובה להתפלל ערבית, וחובה לעשות הבדלה.
לגבי הערה על כך - הדבר מאוד תלוי ביחסים ביניכם, ביכולת שלך להעיר וכדו'. אולי כדאי במקום להעיר להציע לו באופן חיובי לעשות ביחד אתך הבדלה, ועל ידי כך לפחות להתמודד עם הנושא הזה.

כל טוב ויישר כוח