חבר בלי לגעת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/08/07 15:59 יז באב התשסז

שאלה

היי! יש לי חבר.. אנחנו בני יותר מ17.. ב"ה אנחנו שומרים נגיעה,אבל.. ואי! כ"כ קשה.. והרבה פעמים זה הכמעט הזה.. כמעט נוגעים אבל לא.. אני רוצה שתעזרו לי.. איך עושים את זה.. שהקשר ימשיך בצורה טובה, אבל שלא נישבר.. כי שנינו מאוד לא רוצים להישבר... וכ"כ קשה לי ואני בטוחה שגם לו.. כל פעם אחרי שאנחנו ביחד.. אני חוזרת ואומרת ואי.. איזה מזל שלא קרה..( אבל כמעט..) תעזרו לי בבקשה..

תודה רבה!=]

תשובה

שלום וברכה
קראתי את השאלה שלך ואני פשוט נדהם.
את באה לרב ואומרת לו: שלום כבוד הרב. אני מנסה לשמור שבת. אני חי עם עוד 10 חברה בדירה שכורה. כולם חילונים מחללים שבת בפרהסיא, טלויזיה, עישון, נסיעה לים, מה לא. אבל אני עומד מול כל זה ומשתדל באמת לשמור שבת מלאה. אבל כל שבת זה נסיון ממש קשה להתגבר על הרעש של הטלויזיה ולנסות לשיר "מנוחה ושמחה" בא לי כל כך לראות מה שיש שם! והים, כל פעם הם מספרים כמה כיף להם שם, ואני נשאר בדירה לבד עם עצמי מנסה איכשהו להרגיש שבת. וזה ממש קשה לי. אנא תעזור לי...
מעניין מה יענה הרב?

את באה לחברה ואומרת לה שיש לך בעיה. את כל הזמן נוסעת ליד תהום וכל פעם את כמעט נופלת לתהום ולא יודעת מה לעשות, האוטו פשוט כל פעם כמעט מגיע לקצה וברגע האחרון את מצליחה לא ליפול לתהום.
מה לדעתך היא תייעץ לך?

אבל מה? משום מה לא נראה לי שאחרי שאני אענה לך את פתאום תפסיקי את הקשר, למרות שזה הדבר הכי נכון לעשות. וגם תגידי לי שזה קשה לך מידי, ואת לא מסוגלת, ושאני לא מבין כמה אתם קרובים, ושאתם בדרך לחתונה בסוף, ולמה להפסיק...
בסדר, תירוצים יש המון, אבל לברוח מהאמת - אי אפשר, במיוחד במצב שלך שאתם על סף התהום של לעבור על ההלכה. ככל שהמתח ביניכם יגדל הנסיון יהיה עוד יותר קשה, ואת זה אני יודע מתקופת האירוסין שלי שהנסיון לא פשוט (מה זה נגיעה בסך הכל? זה כלום... וכו´). ואם תצליחו לעבור את גיל התיכון ולהתחתן בלי שנפלתם עוד תתגאו בזה...
כדאי שתדעו שהרהורי עבירה יותר גרועים מהעבירה עצמה, וכל ה´כמעט´ים האלה לא טובים בכלל - גם בחשבונות למעלה אצל הקב"ה...

ואחרי כל זה את מבקשת ממני: כן קשר לא נגד ההלכה.
כדאי שתדעי שאין חיה כזאת: גם שיחה מרובה ביניכם אסורה, וגם קלות ראש אסורה...
ואם תאמרי לי אני מגזים קצת, אז כדאי שתבררי עם רב מה הוא חושב על הקשר שלכם - ומה שהוא יאמר תעשי.

אם בכל זאת אתם עוד ממשיכים יחד, אז כדאי שבזמן שאתם ביחד תעסקו בדברים אחרים: למדו יחד תורה, לכו יחד לעזור בחסד. בכל מקרה כדאי להשאר במקומות שבהם רואים אתכם ואז הבושה תגדל ולא תעיזו לגעת...

אני מצטער אבל אי אפשר הכל -גם קשר וגם הכי ´בסדר´ זה פשוט לא הולך ביחד.

כל טוב.
יקיר
yockir@smile.net.il