חברים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/09/07 22:00 ח בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב,

דבר ראשון ארצה להודות לכם על העבודה הברוכה שלכם.

לשאלתי,

אני תלמידה בכיתה י"א- עוד 3 חודשים אהיה בת 17.

יש לי חבר קצת יותר משנה.הוא תלמיד כיתה י"ב ועוד 3 חודשים יהיה בן 18.

אנחנו נפגשים בערך פעם בשבוע- בערב שבת. אנחנו שומרים נגיעה.את עצם חברותינו שמרנו בסוד ליותר מחצי שנה. לא סיפרנו לאף אחד. חשבנו שבגלל שזה אמיתי ולא ל"פוזות" ובגלל שבאמת אנחנו לא רוצים לעשות רושם או לקבל תגובות או בכלל שמישהו יגיד משהו, שמרנו על פרופיל נמוך. פשוט לא היה לנו חשוב מכל המסביב אלא רק אנחנו. שיהיה בינינו- בלבד.

לאחד מכן החברים הקרובים החלו לגלות ורק הם יודעים על זה. בוא נגיד שלא יותר מ20 איש.

לאחרונה הועלה הנושא שאולי באמת כדאי שנפסיק. שניקח פסק זמן. פשוט אולי זה ישפיע איכשהו. ורק בגלל העובדה שזה חשוב לנו..

האם אתה חושב שאולי כדאי שניפרד/פסק זמן למרות כל התנאים שלהלן. למרות ששנינו יודעים שאנחנו אוהבים אחד את השני?

האם זהו לא צעד חכם לעתיד שלנו?

אולי כדאי לעשות פסק זמן ואם עוד כמה חודשים-שנה המצב יהיה אותו הדבר לחזור להיות ביחד?

אשמח אם תענו לי בהקדם.

אז.. בברכת שבת שלום וצום מועיל!

שלום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שאלתך מנוסחת בטוב טעם, והשאלה מורכבת, ואין בידי את כל הנתונים שיכולים לענות על שאלה כזו, שהרי הרבה תלוי בסובבים אתכם (הורים, משפחה וכדו'). ולכן כדאי להתייעץ עם עוד אדם קרוב המכיר את שניכם.
באופן עקרוני כשאנשים אוהבים הפסקה איננה משפיעה, וכמעט איננה מפחיתה את האהבה, אלא לפעמים מעצימה, וכמו כן ניתן לבחון האם היא אמיתית או לא. ידועים חכמי ישראל שחיכו לנשותיהם שנים, (הרב דוד הכהן זצ"ל -הנזיר, וכן מו"ר הגר"ש ישראלי זצ"ל), ואהבותיהם לא פחתו אלא התבררו. כך שפעולה זו איננה שלילית ובייחוד לא בשלב כזה של החיים.
על כן אין מהלך זה שלילי ולפעמים יש בו תועלת, כאשר כל אחד מברר לעצמו את הדברים. לחזור מתוך אהבה מחודשת תמיד אפשר.

בברכת חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן