חברות לדעתי זה דבר נורמלי..

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 12/02/08 00:38 ו באדר א'

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה שאני לא מבינה..

מה הבעיה בחברות??

ה' ברא את זה..

ה' ברא בנים, ה' ברא בנות... בשביל מה??

כדי שיתאהבו לא??

לא נועדנו כדי שהבן יגדל עד גיל 20 וגם הבת ורק אז כל מין יכיר את המין השני..

הגברים והנשיים חיים בעולם משתוף..

טבעי שיתאהבו גם צעירים..

אז מה בעיה בחברות?

זה הדבר הכי הגיוני שיש וה' ברא אותו..

אז למה זה כ"כ חמור חברות לפי התורה??

וכמובן שאני מדברת בנתיים על שמירתת נגיעה..

ואל הציבור הדתי לאומי... ששומרים נגיעה...

הרי השמירת נגיעה באה להגן...

אז היא מגנה.. ומי שעובר ועושה שטיות מעבר לזה.. אז הוא חוטא..

כן?

יום נעים!!

תשובה

בעזה"י

שלום,

לדעתי חברות בין בנים ובנות היא לא רק דבר נורמאלי אלא דבר נפלא נשגב ומרומם.
בנים ובנות, גברים ונשים נוצרו ונועדו להתחבר אחד עם השניה, להתקשר ולבנות זוגיות משותפת.
אנו מרגישים את זה בגוף שלנו
אנו מרגישים את זה בנשמה שלנו
אנו רואים בשכל איך בחור ובחורה משלימים אחד את השניה, בונים אחת את השני וביחד בונים בית ומוביאים ילדים ויוצרים משפחה.

דווקא בגלל שזה לא רק "נורמאלי" אלא מדהים, מרומם ייעודי ומביא את מתנת החיים לעולם- אנחנו לא מוכנים להתייחס לזה בתור משחק ילדים, בתור מן משהו כזה אקראי,רדוד, זמני.
קשר בין בן ובת צריך להיות מיוחד ואמיתי ולהבין את האחריות ואת המחויבות שהוא כולל.
לכן אסור ליצור כזה קשר לפני שמוכנים למלא אותו בתוכן האמיתי שלו- לפני שמבינים באיזה דבר חשוב ונפלא מתעסקים.
לכן אסור ליצור "סתם קשר". סתם חברות מרוקנת את החיבור הזה מהתוכן האמיתי שלו, מהתוכן שהקב"ה ייעד לו, שהקב"ה יצק בנו, בשכל,בנפש ובנשמה שלנו.

איש ואשה שמוכנים ורוצים ליצור את הקשר הנורמאלי הזה- צריכים ללמוד לקחת אחריות, לבנות יחד, להתחייב אחד לשניה וכמובן גם להיות חברים טובים.

אחת הבעיות של התרבות שמסביבנו היום שקשרים בנים לבנות הפכו לעניים של fun והנאה וסיפוק - זה נכון אבל זה לא רק זה...
צריך מאד להזהר לא להפוך את החיבור ואת הקישור הזה לסתם, לא לרוקן אותו מהתוכן שלו, לא להפוך אותו אקראי,אראי ומזולזל...

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת