חברה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/09 01:08 א בשבט התשסט

שאלה

יש לי חברה שרוצה לבוא איתי לשרות לאומי והיא לא ממש דתייה וקצת חומרית ואני יודעת שאם אני אלך איתה לשרות אז זה יצור פערים, סכסוכים וחוסר תקשורת אך מצד אחר יכול להיות שבעצם השרות עם חברות חדשות שאני אכיר לה (בנות דתיתות) יחזק אותה באמונה. רציתי לדעת מה דעתך בעניין... וכיצד עלי לנהוג? להתחשב בה או בי?

תשובה

שלום וברכה

כלל עקרוני בענייני הלכה הוא שלך קודם לשל כל אדם.
על כן, אם השרות איתה ביחד יפיל אותך, ואתן תמצאו אתכן כל הזמן במריבות, כך שהדבר גם ידרדר אותך ואפשר שגם אותה – אין את צריכה למשוך אותה לבוא איתך.
אולם, בכל מקום בו השקעה מצידך ונכונות להעלות מישהי אחרת לא תביא אותך לנפילה – זו חובה גדולה.
על כן, בחני את עצמך האם את חושבת שאת מסוגלת לבנות איתה משהו ביחד. אם כן – חובה לעשות זאת* אם תיפלו ביחד – לא.

כל טוב והרבה הצלחה