זר כלה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 22/10/08 21:33 כג בתשרי התשסט

שאלה

שלום,

נשאלתי על ידי חברה שעומדת להתחתן בקרוב לגבי המנהג של זריקת הזר כלה בחתונה לאחר החופה, האם מנהג זה אסור על פי היהדות?

תשובה

שלום פנינה,

מנהג זריקת הזר על ידי הכלה הוא מנהג לא יהודי - ככל הנראה מוכר מתוך סרטים. כלה יהודיה לא צריכה להתנאות במנהגים של גויים כאשר יש כל כך הרבה מנהגים יפים וטובים של יהודים.
לעומת זאת אם כלה מרגישה שבכך היא נותנת ביטוי להכרה שחברותיה הגיעו לשמוח אתה ומבטאת בכך את הקשר אל האורחים, נראה שאין בכך כל איסור היות ומקור המנהג אצל הגויים איננו קשור למיטב ידיעתי לכל טכס או פולחן דתי.
בברכה, דוב ברקוביץ