זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 29/12/11 00:29 ג בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשתף אותך ולבקש ממך עזרה לגבי זרע לבטלה.

אני כבר שנתיים אם אני לא טועה מוציא זרע לבטלה ,ולמרות שאני יודע שזה לא בסדר אני ממשיך לעשות ובהתחלה שהוצאתי אז ממש הרגשתי נורא אחרי שהוצאתי זרע לבטלה ולאט לאט עם הזמן אני מרגיש שזה לא נורא ולפעמים אני מקבל מכות אני מאמין מה' רק על מנת לתקן ולעשות תשובה ואני רוצה להפסיק עם זה ,אני מבין שאני פשוט רוצח במילה הזאת ,את הילדים שלי ואני רוצה להפסיק עם זה אבל למרות על הניסיונות שלי להפסיק בשנתיים האלה אני לא יכול באמת כבוד הרב קשה לי קשה לי נורא ואני מבין את חומרת המצב ואני יגיד את זה שפשוט אני עצלן,כן עצלן להתאמץ בשביל זה פשוט ככה, ואני לא יודע מה כבר לעשות ,היצר גובר עלי בכל פעם מחדש ואני באמת לא רוצה גם לסבול בעולם הזה ולא בעולם הבא ובעצם המחשבות משגעות אותי כבוד הרב,המחשבות שבעצם אני רוצח בכך שאני מוציא זרע לבטלה ואני לא יודע איך להתמודד עם זה ,אפילו עלתי בי שכמובן יצר הרע העלה,שאם אתה מוציא זרע לבטלה אז מה ההבדל לבין זה שתרצח השם ישמור חס וחלילה אדם מסוים ,ברוך השם שהמחשבה חלפה אחרי תקופה מסוימת שנלחמתי עם זה פסיכולוגי אבל הזרע לבטלה אני ממשיך לצערי להוציא ואני אומר לך כבוד הרב כמה ששאלתי רבנים שאמרו לי אל תתייאש ,תעשה תשובה ,אני לא יכול אני מחזיק מקסימום שבוע ואין זהו ,אני לא יודע מה לעשות כבוד הרב אנא עזור לי ,הושיע אותי פשוט ככה !

תשובה

הכאב שלך משותף לכל כך הרבה אנשים.
המאבק הוא באמת סיזיפי ופעמים מייאש.
אולם אל יאוש.
1. אתה אומר שאתה מצליח להפסיק, אולם מקסימום שבוע.
כלומר במהלך אותו שבוע אתה מגיע לרצון של יצר הרע אולם מנצח לנצח אותו פעם, פעמים אולי עשר פעמים ואז נשבר.
אתה צריך להבין שאם נצחת עשר פעמים בשבוע הזה ואז נשברת, זה אומר שעדין בד"כ ידך על העליונה.
נכון, מדי פעם היצר הרע מנצח, אולם פעמים רבות אתה מנצח אותו. וזה נפלא.
2. כשאתה נופל, היצר הרע לוחש לך באוזן: חבל, הרי אתה אפס, לא מצליח, אין לך סיכוי, למה לך להלחם הרי זה לא יעזור?
תלחש לו בחזרה: נצחת פעם אחת, אבל אני נצחתי הרבה יותר פעמים, ואני הולך להגדיל את הפער.
3. תגביר את העיסוק בקודש. תדמיין את שם ה' מול עיניך פעמים רבות.
כשאתה מרגיש שאתה ממש רוצה, צא החוצה לרחוב, לך לקנות משהו, רוץ לחבר, לבית הכנסת, אל תשאר לבד בבית.

זאת מלחמה לא פשוטה, אין זבנג וגמרנו, אבל אפשר להאריך את הזמן שבו אתה לא נופל. ובסוף אי"ה לנצח לגמרי.