זריקת סוכריות בבר מצווה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/06/07 18:01 יב בתמוז התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

בעוד שבועיים בעזרת ה' יחגוג בני בר מצווה.

אנו משפחה חוזרת בתשובה ולכן אין לנו מנהג אבות.

אצלי ביישוב ברוב השמחות נהוג לזרוק סוכריות בבית הכנסת. לא ברור לי מה מקור המנהג ולכן עוד יותר קשה לי להתחבר אליו.

גרנו בעבר בחו"ל ויש לי תחושה שהמנהג לקוח מן הגויים.

אשמח לקבל הבהרה בהקדם.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלוום.

ראשית נחל לכם ברכת מזל טוב ויהי רצון שתזכו לראות ממנו נחת אמן.

[למה זורקים סוכריות?]

הרמב"ם כתב שאחד מדרכי החינוך הוא למשוך את הילד בדברים ובמתנות ובסוכריות בכדי שהוא ילמד.ואם הוא מתוגמל מיד זה נותן לו עידוד ומרץ ללמוד.

ואז מגיע שלב של בגרות שאומרים לילד שהוא הגיע למצב בו הוא [לומד ללא סוכריות ]אלא לשמה לשם חשיבות הלימוד. ומראים לו שאת הסוכריות אנחנו זורקים .וכל הילדים אוספים והוא כבר לא אוסף כי הוא גדול.
ועיין בתשובתי למה בר מצווה בגיל 13 " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=28394

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.