זריעה לפני השמיטה ושימוש בקומפוסטר בשמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/05/07 15:38 כו באייר התשסז

שאלה

1) האם מותר להשליך בגינה או לזרוע כעת (חודש אייר-סיוון לפני השמיטה) זרעים עמידים של פרחי נוי (תורמוס למשל) שינבטו רק בסתיו לאחר הגשם הראשון?

2) האם ניתן לייחד קומפוסטר לקליפות של פירות שביעית (אוצר הארץ וכד') ולהשתמש בקומפוסט לזיבול לאחר השמיטה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. לדינא מותר להניח פקעות כעת שישרשו לאחר הגשם הראשון.
2. אפשר לייחד קומפוסטר לשביעית (כדאי לזרוק את הקליפות בשקיות נייר).
3. לאחר שהקליפות יופסדו ולא יהיו ראויות לאכילת בהמה אפשר לזבל בהם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון