זמרים חסדים מחטיאים את הרבים!!??

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/08/10 15:54 יג באלול התשע

שאלה

שלום רב לרב

שמעתי מפי הרבנים בן ציון מוצפי ואמנון יצחק שליט"א שכל זמר חסידי שמשתתף בערבי שירה (עם הפרדה מלאה) הוא מחטיא את הרבים ואסור לצרפו למניין עד שיעשה תשובה ואסור לשמוע את השירים שלו ומצווה לשבור את הדיסקים שלו כי השירים שלו משפיעים לא טוב על הנשמה.

איך אני עושה תשובה כי הייתי שומע הרבה מאוד את הזמרים האלה.. תודה

תשובה

שלום רב

למראית עין, נראה שכבוד הרבנים שהזכרת מקדשים מלחמה פוליטית באמצעים הלכתיים. ההלכה לא אוסרת לקיים הופעות מול קהל שיושב (לא רוקד) מעורב. זוהי חומרא שנוהגת בחלק מהקהילות של החרדים. מכאן ועד קריאה לחרם של מי שלא לוקח על עצמו את החומרא הזו, וקביעה שהשירים שלהם משפיעים לרעה על נפש השומע, המרחק רב עד מאוד!

במקום לחשוב איך אתה עושה תשובה על דבר זה, תחשוב איך ההשתתפות שלך בהופעות הללו רוממו את נפשך, חיזקו את החיבור שלך לריבונו של עולם, העמיקו את הרצון של הנשמה שלך להתקרב לבוראה וכד'. בדרך זו תבוא על שכרך שהיית חלק בהופעות מעין אלו.

ההלכה צריכה להתברר בכלים הלכתיים, ולא יכולה להיות חלק ממאבק פוליטי נגד מי שחושב אחרת ממני!

אריאל
(המשיב אינו רב)