זמן תפילת שחרית בשבת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 22/10/01 03:25 ה בחשון התשסב

שאלה

תפילת שחרית בשבת מתקיימת מאז פתיחת בית הכנסת בשעה 7:30 ביום שבת.

לאחרונה פנו מספר קטן של מתפללים בבקשה להתחיל התפילה בשעה 7:00 בגלל זמני קריאת שמע בחורף.

לצערנו מתברר כי אם נעשה כן נגרום לכך שרבים מהמתפללים לא יגיעו לתפילה כפי שנהגו עד כה ואפשר שכלל לא יתפללו חלילה !

במשאל שנעשה לאחר ההסבר הנ"ל למתפללים נמצא כי רבים לא יגיעו לתפילה אם יעברו לשעה 7:00 .

כיצד לנהוג ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לאשר,

שני ערכים חשובים עולים מתוך השאלה. האחד זמן קריאת שמע והשני תפילה ברוב עם. במקרה על פרטיו המוצעים אין בעיה כלל, מכיון שניתן להספיק את קריאת שמע בזמנה ללא בעיה, שהרי הזמן הולך ומתאחר היום וע"פ ה"מגן אברהם" הזמן היום 07:55 ולגר"א 08:39, וזה ילך ויתאחר עוד ועוד.

אמנם, יש לשאלה מישור עקרוני האם להעדיף את השיקול של תפילה ברוב עם מול זמן קריאת שמע. נראה לי שיש להעדיף את השיקול הציבורי, וזאת מהטעם הפשוט שקריאת שמע יכולה להיקרא גם ביחידות ולפני התפילה, ואח"כ יוכלו לקרוא אותה בברכותיה לפחות עד שעה רביעית שזה היום בסביבות 08:40, ועל כן, אין לפרטים תביעה כלפי הציבור המבקש להתחיל את התפילה בזמן שהורגלו בו.

בברכה, הרב דוד סתיו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן