זמן קריאת שמע של שחרית לנשים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 02/12/11 09:14 ו בכסלו התשעב

שאלה

בלוח השנה שלי כתוב שבימים אלו זמן קריאת שמע של שחרית הוא עד 8.08 או לפי הגר"א עד 8.56.

האם מגבלת זמן זו היא גם לנשים שמתפללות שחרית?

אם לא, עד מתי אשה יכולה לקרוא קריאת שמע של שחרית?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
נשים פטורות מקריאת שמע. אך טוב לקבל עול מלכות שמיים באמירת שני הפסוקים הראשונים.
ומי שרוצה להדר ולקרוא ק"ש בברכותיה תעשה זאת עד סוף זמן תפילה - סוף ארבע שעות לאחר מכן אי אפשר לומר את ברכות קריאת שמע.

להלן הרחבה מספר פניני הלכה תפילת נשים מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp? cat=997

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן