זמן הדלקת נרות חנוכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/01 11:41 כו בכסלו התשסב

שאלה

אתמול שאלתי את הרב מה הדין לגבי בעל שמגיע הביתה לאחר צאת הכוכבים והרב פסק כך:

[את השאלה הזאת שאלתי במיוחד בשבילך את מור אבי הרה"ג מרדכי אליהו וזו תשובתו: "לכתחילה אם אתה מגיע חצי שעה אחרי צאת הכוכבים או יותר מאוחר עדיף שאשתך תדליק במקומך. לא הדליקה - תדליק אתה"] (ציטוט).

ושאלתי: אני גר בקומה 11 וממילא אין פרסומי ניסא אלא ליושבי הבית ואם אשתי תדליק לבדה (ולבני בן השנה ו 9 חודשים וביתי בת ה - 5 חודשים) אין כאן פרסום הנס כל כך האם בכל זאת עדיף שהיא תדליק בלעדי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שאלתי את הרב גם בענין הזה ואמר לי שגם מי שגר בקומה 11 דינו כך כי הזמן הוא חשוב מאוד בענין הדלקת נרות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן