זכויות יוצרים קול אישה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/06/07 18:04 כא בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום.

ברצוני לדעת אם מותר להוריד שירים שאין להם זכויות יוצרים, כמו למשל שירי להקות צבאיות שלמיטב ידיעתי זכויות היוצרים שלהם שייכות לצה"ל.

מתי הורדת שירים נחשבת לגזל? וממי גוזלים - בעל הזכויות או האמן?

ועוד שאלה - באילו תנאים מותר לשמוע קול אישה - הבנתי שבקול מוקלט ניתן להקל, במיוחד כשאינני יודע כיצד הזמרת נראית.

כמו כן חשוב לי לציין ששמיעת קול אישה לא מעורר אצלי שום יצרים.

תודה,

יואב.

תשובה

שלום וברכה
א. אני לא יודע מה המצב החוקי של שירי הלהקות הצבאיות. את זה צריך לשאול במערכת המשפטית של הצבא, ורק אז אוכל לענות.
ב. איני מוצא איסור בקול מוקלט ובוודאי של זמרת שלא מכירים אישית.

כל טוב