זיקנה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/03/09 22:44 ג בניסן התשסט

שאלה

בס''ד

שלום לרב,

היום ב''ה תוחלת החיים של האדם התארכה,וכך יוצא שלאדם המבוגר יש יותר "זמן" לחיות,ברצוני לדעת מהי הדרכת התורה לענין זה?ברור לי שהדבר הכי טוב הוא פשוט ללמוד תורה וכו' אך האם ישנם מקורות שבהם יש הדרכה מפורטת יותר לגבי המבוגרים/זקנים אשר אין להם כבר את עול גידול הילדים והפרנסה?אשמח אם הרב יוכל להפנות אותי למקורות בענין זה.

תשובה

שלום רב

שאלת חכם חצי תשובה וק"ו כשכתבת תשובה כללית
בוודאי שחובה קדושה עליך ללמוד תורה ולא רק לעצמך אלא על מנת ללמד שנאמר ולמדתם אותם את בניכם ובימינו שתוחלת החיים התארכה ישנה הזדמנות ללמד גם את הנכדים והנכדות כן ירבו ובזה תהיה דוגמא טובה לדורות הבאים