זיכרון בלימוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/04/03 18:30 יט בניסן התשסג

שאלה

אני לומד בישיבת הסדר ואני לא זוכר את כל או רוב מה שאני לומד הייתי רוצה לזכור את מה שאני לומד האם יש לזה איזה שיטה? או שאני צריך ללמוד כל ספר שאני לומד או כל סוגיה בגמרא שאני לומד 101 פעמים(כמו שכתוב בגמרא) ואז לעבור לסוגיה הבאה או לספר הבא?-(ואז ההיתקדמות שלי תיהיה אפסית)!!!.

בקיצור מה לעשות בשביל שכוח הזכירה יחול עלי ואני יוכל לזכור את מה שאני לומד?

תשובה

בס"ד

בן תורה יקר וחביב,

השיטה היא פשוטה:

הלומד ואינו חוזר כזורע ואינו קוצר.

אכן לא כולם נתברכו בזכרון עצום וזו השיטה שהורו לנו חז"ל.
הכמות היא נתונה לשיקול דעתך אך לפחות 3-4 פעמים של חזרה היא רק עיון בלימוד.
הרב קוק כותב באגרת לחזור 10 פעמים והכל כפי יכולתך.

בנוסף ישנה סגולה ידועה והיא - [התפילה]
ופסוקים מחז"ל: "זכר דבר לעבדך אשר יחלתני" - כמו שאמר המגיד למרן ר' יוסף קארו זצ"ל, לומר 10 פעמים.
ועוד מופיעים בגמרות.

יהי רצון שתצליח בלימודך ותעלה מעלה אכי"ר.