זיווג?!

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 02/12/06 21:17 יא בכסלו התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני בת 22 והכרתי מישהו לפני כחודשיים, הוא בן 26, וגבר ממש טוב.אני דתייה והוא לא,סבא שלו היה רב של ישוב בצפון,אבל כיוון שאימו נישאה לחילוני הבית אינו דתי.מאז שהכרנו הוא מאוד מתחזק ומתעניין בדת ואני מצידי מאוד שמחה על כך ועושה הרבה על מנת שיתקרב יחד איתי לבורא עולם בדרך הטובה והראויה.חשוב לי לציין כי הוא מתחזק מאמונה ולא בגלל שהוא רוצה למצוא חן בעיני.

העניין הוא שאני נורא נורא מתבלטת.היינו אצל שני רבנים ידועים והם אמרו לנו שמודבר בזיווג משמיים.

אבל יחד עם זאת,אני מרגישה 'שחסר לך משהו',אני אקדמאית והוא לא, ולפעמים אני מרגישה שאין לי כ"כ על מה לדבר איתו.אני לא יודעת אם זה נובע באמת כי אין על מנ לדבר או כי פשוט אני חוסמת את עצמי אליו.

אמא שלי תמיד אומרת שרואים בינינו פערים משמעותיים בהשכלה.

אני נורא מתלבטת ולא יודעת מה לעשות,מצד אחד הוא החור מאוד מאוד טוב,הוא חושב על קשר רציני והקמת בית דתי.

מצד שני- מה חשוב באמת? שיהיה טוב? שיהיה משכיל?

חשוב לי לציין כי יצאתי כבר עם כמה בחורים לפניו אבל לא זכיתי לראות טוב לב שכזה.

אני באמת לא יודעת מה לעשות,זה נורא מעיק עלי חוסר ההחלטיות שלי. במיוחד כשהוא חושב כבר על רציני ואני עוד מבולבלת,אני לא רוצה להכאיב לו, שיצפה לדברים שבסוף לא יקרו.

אני מצטערת על האריכות.מקווה שתוכל לעזור לי לפתור את הדילמה שבתוכי!

שיהיה שבוע טוב!!

*אבקש להשאר בעילום שם**

תודה רבה - אתם עושים עבודת קודש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

בשאלתך אנחנו מבחינים בדילמה כואבת.

האם הבחור איתו אני יוצאת הוא הזיוג שלי?

מצד אחד- הוא לא מגיע מבית דתי, והוא אינו אקדמאי- דבר שמפריע לך ולאימך וגורם לך להרגיש לפעמים שאין לך מה לדבר איתו.

מאידך- הוא בחור ממש טוב, מוכן לשינויים, ואפילו שני רבנים מקובלים אמרו שאתם זיווג שמים.

אנחנו רואים פה המון התערבות של הסביבה.
אמא שלך, הרבנים, לחץ מההחלטיות שלו, ואת יוצאת מבולבלת.

ולמה?
כי את מגלה בו מידות טובות שכן היית רוצה לראות בבעלך לעתיד.

את חייבת לבחון בעצמך ולעצמך מהם הדברים עליהם את מוכנה להתפשר ומהם הדברים שעליהם היית אומרת "ייהרג ובל יעבור".
השכלה? טוב ליבו?

זכרי, שהשכלה אינה הופכת את האדם לטוב יותר או פחות.

מידות טובות הן הן אבני יסוד לבית.

עם זאת, אם הדבר מפריע לך (לך ולא לאמא) וגורם לך להפחית בערכו ולאהוב אותו פחות, זה הופך להיות אבני נגף ביחסים ביניכם.

ראינו זוגות שהאהבה ביניהם היתה גדולה, מרות שלא היה ביניהם הרבה דיבור (ע"ע יצחק ורבקה), אולפ בד"כ בני זוג צריכים לשוחח ביניהם.

דו שיח בין בני זוג, וקבלה שלמה אחד של השני הם יסודות הנישואין והתפתחותם.

את צריכה לבדוק בעצמך מה את רואה בו, ובעיקר מה את רואה בשניכם יחד.

משהי חכמה אמרה לנו פעם- כשאת יוצאת עם בחור, אל תחשבי איך יהיה לחיות איתו, אלא האם אני מסוגלת לחיות בלעדיו?!

מהי תשובתך?

בכל מקרה- אל תבצעי מהלכים מתוך ספק, וחשוב מאוד- שתפי את הבחור בלבטייך. (כמובן בצורה שלא תפגע בו). אם אכן הוא יהיה בן זוגך, הוא צריך להכיר גם את הפן הזה בך.

בהצלחה!

נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.

Noamihay.damari@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן