זיווג על רקע גלישה אסורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/06 02:37 ח בחשון התשסז

שאלה

שלום לרב אני נמצא כיום בגיל של נישואין ורצוני לצאת ולהתחתן מה גם שאני מרגיש מוכן חוץ מדבר אחד שמציק לי שזה הנפילה שלי ברשת (אני יודע כמה זה חמור וממש מרגיש כל פעם אחרי וממש רוצה להפסיק וכל פעם מתחזק ומתפלל שזו היתה הפעם האחרונה)שאלתי היא 1)האם לדחות את רצוני לצאת עכשיו (אני מרגיש ממש שקרן)2)האם זה דבר שאתה צריך לספר לזאת שאתה יוצא איתה

ויהי רצון שריבנו של עולם עיזור לנו להנצל מהיצר הרע ולהשתמש בו רק בשביל עבודתו יתברך תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
א. אין שום מניעה לעשות שני דברים במקביל, וחלק מתהליך הקמת הבית הוא הקדושה והטהרה שבנפש. יש לדעת כי הגלישה למקומות אסורים היא איומה ונוראה, וחומרתה ונזקיה מחריפים עוד הרבה ביותר בשעה שמדובר בתהליך היכרות ובנישואים, כיוון שמצטרף להרס ולחורבן גם בגידה וניאוף וירטואלי, ופגם חמור חמור ב"בין אדם לחבירו".
ב. יש שלב בהיכרות בו מדברים על כשלונות הדדיים. אם בני זוג מגיעים לכך – שידברו (בדרך כלל זה בשלב מתקדם הרבה יותר של ההיכרות). אם לא הגיעו לכך או שאין הם מעוניינים לדבר על כישלונות – שלא ידברו, ויתמודדו עמוק לבד, ויבואו טהורים לקשר.

כל טוב