זועק לעזרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/07 04:27 כט באב התשסז

שאלה

הרב, ראשית מחילה שאני גוזל מזמנך, וחלילה לי מלבטל תורה, ועל כן מראש אני פונה בבקשת מחילה גמורה ושלמה מכל הלב

שלום כבוד הרב! הגאון מורינו ורבינו עט"ר הרה"צ שליט"א

כבוד הרב שלום.. קוראים לי ...אני גר ב...אני בן 21

כבוד הרב אני חוזר בתשובה כבר שנה.. היום כבוד הרב כל האמונה שהיתה לי פשוט ירדה לי כבוד הרב אני מאוד אוהב את ה' יתברך.. אני רק בוכה כי אני ל א עושה את רצון ה' יתברך אני כבר לא מברך על הכל אני מרגיש שאני דתי בכפיה פשוט כל האמונה שהיתה לי ירדה לי כרגע איןן לי אמונה אני נלחם בשינים מתחננן תעזור לי בבקשה מה אני אמור לעשות איך אני ממשיך את החיים שלי ככה.. כבוד הרב אני עברתי המון דברים בחיים.. אני יספר בקצרה את סיפור חיי... אני למדתי בביצפר דתי 11 שנים אין לי תעודת בגרות...

כבוד הרב.. תעזור לי כל האמונה שהיתה לי בה' יתברך ירדה לי אין לי כרגע אמונה בכלל.. אין לי חשק לעבודת ה' אני רק בוכה כל היום.. התרחקתי מהדת.. אני מרגיש שאני עושה הכל בכפיה.. אני הורדתי את הציצית.. היתי מגדל זקן היום הורדתי אותו...

כבוד הרב.. מה אני אמור לעשות? אני מרגיש שאני עושה הכל בכפיה ולא מאהבה.. אני מרגיש שאני הולך לחזור שוב בשאלה כבוד הרב...

היום היתי אצל פרוצה רחמנא ליצלן (נערת ליווי)

אני נכשל פה ושם עם הברית...

אני מרגיש חילוני אפילו עם כל הדברים שאני עושה למה אני מרגיש ככה?

כשאני הולך לישון אני מרגשי ריקנות תמידית!!פשוט כלום אני מרגיש שאני סתם פה לא עושה כלוםם..מיבחינה רוחנית

כבוד הרב בתור ילד אני היתי עושה המון שטויות.. היתי ילד אלים היתי מרביץ מכות.. היתי עושה ממש הכל דברים מגעילים..

כבוד הרב אני מרגיש כל היום עצבים תסכול ודיכאון מה אני אמור לעשות??

בבקשה כבוד הרב תעזור לי..

עוד משו בקשה כבוד הרב..

אלו השמות שתברך אותנו....

ברצוני להתיעץ עמך, בנושא שמעיק לליבי כבר זמן מה. היה לי קשר עם בחורה לשם חתונה..בתחילת הקשר היתה אהבה משני הצדדים והתיכנון הוא ליד החתונה. אך, הרבנית שלה מנעה ממנה להפגש עמי מהסיבה שאנחנו לא מתאימים.. לאחר מכן באתי אליך כבוד הרב(היתי אצל הגר"ח קנייבסקי בבני ברק) ולפי דבריו הבנתי שאכן היא זיווגי משורש נשמתי. לאחר שהבהרתי בפניה את התשובה שקיבלתי ממך (היתי אצל הגר"ח קנייבסקי בבני ברק), היא עדין פיקפקה בי כבח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
השאלה בה את עוסק היא אינה פשוטה כלל ועיקר. אתה עצמך כותב שעברת תקופות קשות בחיים, ובעיקר שאתה שוקע עכשיו למקום שאתה לא רוצה להיות בו, ולמקום שלא קל לקום ממנו.
בראש ובראשונה אני מקווה שיהיו לך הכוחות לקום. אי אפשר לעשות משהו אמיתי ומשהו משמעותי כאשר בוכים ושוקעים, ולא מצליחים לקום. מצד שני, מהדברים שלך עולה שקשה מאוד מאוד לצאת מהבור. אבל, זו צריכה להיות עיקר תשומת הלב שלך, ולשם אתה צריך לכוון את כל המאמצים שלך. לקום קודם כל בדרך הארץ הטבעית וללכת לעבודה, לקום לעבודת ד', להימנע מלעשות דברים לא נכונים כמו הליכה לפרוצות, לשמח את עצמך כדי שלא תשקע שוב בעצבים ותסכול ועוד ועוד. זה המפתח לחיים שלך וזה גם המפתח לזיווג.

גם לגבי הבחורה זה כך. אם תקרא שוב את הדברים שכתבת תראה כי הנושא איננו שורש נשמות. היא הפסיקה את הקשר ביניכם לא בגלל שורש הנשמות, אלא בגלל שהיא לא בטוחה שאתה הולך לחיות ברצינות איתה, ושאתה מתכוון באמת להיות איש טוב. על כן, עזוב את שאלת שורש הנשמות, אלא תבנה את עצמך כמו שבעל צריך להיות כלפי אשתו. הדבר נכון גם לגבי הרב מבני ברק. הוא לא דיבר על שורש נשמות, אלא על רמה דתית וכדו', וזה צריך להיות הכיוון שלך.

חודש אלול הוא הזדמנות מצוינת להתחלה מחדש. אולי תנצל את ההזדמנות ?

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן