זוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/12 11:24 כ באב התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

לפני כשנה הכרתי בחורה ומייד היה קליק, הבעיה היא שהבחורה שהכרתי גדולה ממני ב6 שנים והיא הייתה נשואה בעבר וכעת גרושה, לקח לי די זמן להתגבר על הפערים אך לבסוף השלמתי עם המצב ואני כן רואה איתה עתיד אבל הוריי לא מוכנים לקבל זאת בשום צורה ואופן, אני ביחסים מאד טובים עם הוריי וממש קשה לי המצב, וברצוני לשאול את כבוד הרב אם צריך בכל מצב לכבד את ההורים ולשמוע בקולם או שבמצבי זוגיות האדם אחראי למעשיו ויכול להחליט על המשך חיו למרות שהוא מצער את הוריו, אשמח אם תעזור לי ותוכל להשיב לי על השאלה גם הילכתית וגם לא....תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצוות כיבוד הורים אינה לציית להורים בכל דבר אלא לדאוג לטובתם ורווחתם: שיהיו להם תנאי חיים טובים עבורם, לבוא לבקר אותם ולשמח אותם.

אתה צריך להסביר להם שהזוגיות שלך היא רק שלך כמו ההחלטה על מקום מגורים ומקום עבודה ולימודים וכו´ בכל אלה אין לך חובה לציית להוריך.

עם זאת יש מקום לבחון דברים שאנשים שאוהבים אותנו אומרים לנו. לעיתים אדם מסתנוור מאהבה ולא רואה דברים חשובים שאחרים רואים ורוצים להזהיר אותו מפניהם.

לכן יש מקום לברר בשיחה כנה ופתוחה את דברי הוריך. לשמוע אותם ברצינות ולבחון במלוא תשומת הלב את עמדתם.

בהצלחה!