זוגיות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/01/09 23:52 כה בטבת התשסט

שאלה

שלום

אני יוצאת אם חבר שלי כבר 3 שנים ולאחרונה התחלתי להתחזק בדת ובצניעות ורוצה לשמור על איסור נגיעה אך חבר שלי מתנגד לשמור

ושאלתי היא מה עליי לעשות כדי שאוכל להחזיר אותו בתשובה וכדי שיכבד את החלטתי ולא הייתי רוצה להפרד ממנו

תשובה

לשואלת שלום רב.
קודם כל צריך לדעת שנגיעה זה לא חומרא של כמה רבנים אלא דין גמור שמוסכם על כל הפוסקים שאסור. ולפי הרמב"ם והשולחן ערוך זהו איסור דאוריתא! ולכן אין בזה פשרות.
דין נגיעה ודיני צניעות בכלל, לא נעלמים בחתונה. הרי גם בזמן החיים כזוג נשוי, יש זמנים שבהם הבעל ואישתו אסורים זה על זה, כולל בנגיעה.
בחיים הזוגיים בכלל, יש צורך בהתחשבות רבה. צריך לכבד את עקרונותיו של השני ולקבל אותם. אמנם ייתכנו נישואין כשיש פער בין הרמה הדתית בין בני הזוג, אבל לא תוך מצב שהאחד כופה על השני את עמדתו. כאן כשהוא מתנגד לשמור, הוא למעשה כופה עלייך לוותר על אמונותייך. כך אי אפשר לבנות זוגיות. את צריכה להבהיר לו שאינך כופה עליו לקבל את דרכך,אבל עליו לכבד אותך ואת אמונתך, ולא לכפות עלייך נגיעה שבעינייך אסורה.
כלומר יש כאן שני עניינים: האחד זה לכבד את עמדתך והשני זה חזרה בתשובה. את הראשון עלייך לדרוש. את השני אי אפשר לכפות, ואת צריכה לראות האם את מסוגלת לחיות איתו, במצבו הדתי הנוכחי, בלי להתבסס על תקוות שפעם הוא ישתנה.
הכבוד ההדדי זה היסוד לחיי נישואין, ואי אפשר בלעדיו.
בברכה
אפי קיציס