זוגיות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/12/06 11:53 ל בכסלו התשסז

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב,

שאלתי נובעת מדיני האישות, אם בן זוגי שיבדל"א

אינו בוטח בי, ואני עוברת עבורי וגם עבורו גיור, וכל זאת על מנת ששבוא היום נוכל להתחתן כדמו"י ולהמיד משפחה לתפארת ישראל.

מה עליי לעשות?

בכבוד רב

ובתודה מראש

יוליה

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אני שמח שאת רוצה להתגייר ,להצטרף לעם ישראל ולחסות תחת כנפי השכינה. ברוכה הבאה תהיי.
עם זאת לא הבנתי את המושג "בשביל בן זוגי", שהרי גיור לשם אישות הוא דבר שאין לו תוקף ואיננו גיור כלל. זהו ענין חשוב, שאת צריכה לברר לעצמך , עד כמה הגיור הוא ענין פנימי שלך , בינך לבין הקב"ה, ועד כמה זה תלוי בבן זוג. גם אם תחילת הדרך היתה בגללו, השאלה היא איפה את היום?
בכל אופן לא הבנתי מה פירוש "אינו בוטח בי" ? באיזה ענין? מה הרקע? ואיך הוא רואה את הדברים?
אשמח אם תכתבי יותר בפירוט , על מנת שאוכל לנסות לעזור.
ד.א. איפה את גרה והיכן תתגיירי?
בברכה, אליעזר