זוגיות במשבר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/03/10 19:37 טו באדר התשע

שאלה

שלום,

אנחנו נשואים שלוש שנים וחצי עם שני ילדים, שיהיו בריאים. בתקופה האחרונה אני נמצאת בתקו' קשה בעבודה, תקופץ לחץ ועומס רב. אני מצפה לחזור לבית ושבעלי ישאל אותי לגבי העבודה ואיך עבר היום. אבל ראשו תקוע במחשב מאז שהוא חוזר לבית עד שעולה לישון. הוא יודע שהעבודה קשה ולא פשוטה ושאני מצפה לשמוע ממנו ולקבל ממנו יחס יותר חם ומתחשב. אבל הוא כאילו בשלו. ואם אני מעירה הוא טוען שמה הסיפור? מה הבעיה? בדיוק התכוונתי לשאול וכו... שאלתי היא איך זוכים לקצת יותר תשומת לב מבן הזוג? ניסיתי מלא דרכים וכיוונים. ללא הועיל. לפעמים אני מסוגלת להשאר בחדר ולבכות והוא אפילו לא יבוא לשאול מה קרה? דחוף תשובתכם...

תשובה

שלום

אני מבין אותך, ושותף לכאבך.

לפעמים צריך להסביר את מה שנראה לנו מובן מאליו.
יתכן שבעלך כלל אינו מודע לעומק התסכול שלך.
אמרי לו שאת רוצה לדבר איתו על משהו חשוב מאד, שיכול לעשות תפנית בחייכם, ואת רוצה לשתף אותו. קבעו להפגש במקום מחוץ לבית, ושם הסבירי לו לאט וביסודיות את כל מה שאת מרגישה. הבהירי לו את עומק הכאב והצורך שלך. לא כדאי לדבר על דרישה ממנו, כמו על הצורך שלך לאהבה ולאמפטיה, ולפחות ליחס.
הקשיבי לדבריו, ונסו להתקדם.
כדאי לקבוע כללים ברורים בסופו של כל יום- רבע שעה קבועה, בה אתם רק מקשיבים אחד לשניה, ושום דבר לא דוחה את הזמן הזה.

באם בעלך אינו מגיב ונשאר אפאתי, כדאי לפנות לייעוץ זוגי. כיום ישנם מטפלים ומטפלות רבים וטובים, שיוכלו לסייע לכם לאט להבריא את הזוגיות.

כל טוב