ויקיפדיה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 04/12/06 20:12 יג בכסלו התשסז

שאלה

לכבוד הרב דוד צוקרמן

השאלה שלי האם מותר לי להשתמש באתר האינטרנט של ויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/עמוד_ראשי

הבעיה שיש בזה היא שהאתר נכתב על ידי אנשים יהודים ומן הסתם כמה מהערכים נכתבו בשבת על ידי יהודים אז האם במצב הזה מותר לי להשתמש באתר??? ולהנות ממנו???

תשובה

שאלה זו אינה אינה מתייחסת רק לשימוש באתר אינטרנט שייתכן ועובדים בו בשבת, אלא לדאבוננו לדברים רבים אחרים. אמנם מפעלי מזון העומדים תחת השגחה, חלק מן ההשגחה קשור לאי עשיית מלאכה בשבת, אולם מוצרים אחרים לא תמיד נעשו במפעלים שומרי שבת.
ולתשובה – אעתיק מתוך השולחן ערוך, או"ח סימן שי"ח סעיף א: "המבשל בשבת (או שעשה אחת משאר מלאכות) במזיד אסור לו לעולם, ולאחרים מותר למוצאי שבת מיד, ובשוגג, אסור בו ביום גם לאחרים, ולערב מותר גם לו מיד".
אז אתה יכול להצטער על חילול השבת ולהשתמש באתר.