וודו - ע''ז או לא?

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 15/07/08 23:00 יב בתמוז התשסח

שאלה

בסיעתא דישמיא

שלום, הרב

היום במקומות רבים יש חנויות שבהם מוכרים בובות קטנות שעשויות מחוטים מלופפים ( קישוט לפלאפון )שנקראות וודו.

וודו זאת הבובה שמשמשת לעבודה זרה אצל הגויים.. אני לא יודעת אם מדובר ממש בבובות כאלה אבל זהו די אותו עקרון..

רציתי לשאול האם מותר לקנות את הבובות לקישוט לפלאפון או שזה נחשב כעבודה זרה??

תודה מראש =]

תשובה

שלום
הוודו משולב בעבודה זרה, אך הבובות שלהם הם לא חלק מהעבודה זרה רק טקס כלשהו שקשור לכוחות על טבעיים כמו רוחות ושדים, כאן הבובות הם רק סמל לבובות וודו האמיתיות ולכן נראה שאין חשש כלל.
ברכה והצלחה