התרת נדר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/10/11 14:03 יד בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב!

אני אדם חילוני,

ולאחרונה סבתי נכנסה לבית חולים בעקבות דלקת ריאות קשה שלקתה בה. אני מאוד קשור לסבתי והדבר הכניס אותי למצוקה ובעיקר לחוסר אונים. החלטתי לקרוא תהילים לבריאותה ובגלל המצב של חוסר האונים נדרתי שאם היא תבריא אתחיל להניח תפילין. סבתי התחילה בימים האחרונים להרגיש יותר טוב והמליצו לי להתחיל לעמוד בנדר שלי.

הנדר שלי נאמר בשעת חוסר אונים, אך למרות שאני בחור חילוני אני רוצה להניח תפילין, אך לא רוצה להיות קשור לנדר ובעיקר לא להכניס את בריאות סבתי לעניין.

ומכאן עלו לי כמה שאלות:

1. קראתי מספר שאלות פה באתר לגבי התרת נדרים

ונאמר שם שאם הנדר הוא על קיום חובה כלשהי, הנדר לא נחשב נדר.

(נדר שאדם נודר על דבר שהוא חייב ממילא- איננו נחשב "נדר".)

האם הנדר שלי נחשב נדר?

2. כיצד אני יכול לבצע התרת נדר?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

1. כל נדר נאמר ברגע של חוסר אונים.
לשם כך הנדר קיים כדי שאדם יקבל על עצמו במצב זה מצוות והידורים נוספים.
2. הנודר להניח תפילין אין שום דרך להתיר את הנדר.
3. אתה חייב להניח תפילין בכל יום בהוראת הקב"ה עוד לפני הנדר.
4. מעתה ביום בו אינך מניח תפילין אתה גם מבטל מצוה מהתורה של הנחת תפילין וגם עובר על הנדר שלך.

סיכום
הנדר הוא נדר אין להתירו

תזכה לשנים רבות דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן