התרת נדרים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/10/06 14:39 ט בתשרי התשסז

שאלה

צוות משיבים יקר שלום רב!

בשנה החולפת נדרתי נדר כלפי אלוקים אשר אותו דאגתי לקיים כמצוונ עלי.

כעת שהגיע יום הכיפורים אני מעוניין להתיר נדר זה ושאלתי הינה כזאת:

האם עלי לבצע התרת נדרים או שתפילת כל נדרי מתירה את נדרי?

בברכת גמר חתימה טובה ושנה טובה

יותם

תשובה

שלום רב!
כתוב ב[ערוך השולחן] (ספר פסקי הלכה על סדר סימני השולחן ערוך) "ואח"כ עומד הש"ץ ואומר כל נדרי...וכבר בארנו... [דאין זה מועיל לשום דבר]... והיא רק תפילה ככל התפילות ומרמזת שתקובל תפלותינו..." (סימן תריט, דיני תפלת כל נדרי)

כלומר "כל נדרי" אינו מספיק ותצטרך לבצע "התרת נדרים". אבל, בכל מקרה, התרת נדרים הוא אינו דבר פשוט כלל. צריך לבדוק איך יתבצע ההתרה,ואם בכלל אפשר להתיר, לגבי כל מקרה ומקרה לגופו (על כל פרטיו).
נדרים הם אינם דבר פשוט, ולכן עדיף תמיד לא להסתבך ולא לנדור נדרים בכלל, אלא לקיים את מה שאתה רוצה לעשות בלי לנדור עליו קודם. אך אם נדרת חובה עליך לקיים (כמו שציינת באמת שאתה עושה).
בברכת שנה טובה!
אריה, צוות ישיבת הר עציון

לעוד על "ערוך השולחן", שהוא ספר מומלץ ביותר, אפשר לראות ב: http://he.wikipedia.org/wiki/ערוך_השולחן