התרת נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/03/12 13:29 יט באדר התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

יש לי חבר שלפני מספר חודשים אמר לי שנדר נדר שלא יעשן יותר סיגריות אבל כשנדר את הנדר אמר לי שהיה במחשבתו שיחזור לעשן מתישהו ובאמת למשך תקופה הוא לא עישן אבל אחרי זה חזר לעשן.האם יש צורך בהתרת נדרים אצל רב או שבגלל שכבר היה במחשבתו לחזור לעשן הוא אינו צריך התרה.?

תשובה

שלום וברכה

אם הוא נדר בפה שהוא מתכוון להפסיק לעשן - זהו נדר (למעשה סוג של שבועה) לכל דבר, והעובדה הוא חשב בלב דברים אחרים אינה רלוונטית.

ואולי במקום לחפש דרכים להפר את הנדר - הוא יפסיק לעשן ? זה יותר טוב לכל הדעות.

כל טוב