התרת נדרים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 08/05/11 17:17 ד באייר התשעא

שאלה

שלום רב!

בזמן האחרון קיבלתי על עצמי די הרבה לימוד תורה, חלקו מנהג שהשתרש וחלקו קיבלתי על עצמי ממש.

הגעתי להחלטה שאני רוצה לשנות את הלימוד שלי.

המשנה ברורה בסימן רל"ח סעיף קטן ה' אומר שזה "נדר גדול לאלוקי ישראל".

השאלה: האם אני צריך לעשות התרת נדרים?

ואם כן, אפשר לקבל הלכות של זה בקצרה ונוסח?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

מי שמקבל על עצמו ללמוד הרבה תורה וזה נהפך אצלו למנהג קבוע זה נדר גמור והרי נדרים חלים על המצוות. כמו כן זה נדר שאי אפשר להתירו. הרי כדי להתיר נדר צריך פתח וחרטה והרי כיצד תתחרט על מצווה? ברם, הכל תלוי בנסיבות ובלשונות והמעשים שלך ולכן עליך לפנות לרב שלא דרך האינטרנט כדי שישב איתך וישוחח ואז ימצא פתרון. דרך אינטרנט הדבר בלתי אפשרי וגם אי אפשר לכתוב בתשובה באינטרנט את כל ההלכות ואת כל הצדדים בענייני הנדרים. הרי בעניין זה נכתב ספר עבה מאד.

בברכה,

חיים בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן