התקנת מזוזה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/11/11 21:34 כב בחשון התשעב

שאלה

הרב שרלו שלום.

אשתי ואני מנהלים אורח חיים חילוני לחלוטין, אולם נושא המזוזה חשוב לאשתי. יש לנו שתי שאלות בנושא:

א. האם חובה להתקין מזוזה בכניסה לכל חדר בבית או שניתן להסתפק בהתקנת מזוזה (ואף מזוזה מהודרת) בכניסה לבית? אודה כי בשל אורח חיינו איני שש בהתקנת מזוזות בכל החדרים

ב. אשתי ממוצא מזרחי ואילו אני אשכנזי, איזה סוג כתב ראוי שיופיע על גבי הקלף?

תודה מראש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

א. יש שתי רמות של קיום מצוות מזוזה. ראשונה בהן היא הלכתחילה, ובה יש לשים מזוזה בפתחו של כל חדר. אולם ישנה רמה של בשעת הדחק, ובה העיקר הוא על פתח הבית. מה שאני מציע לעשות הוא שתתחילו לשים בפתח הבית, ואחרי כמה זמן תעשו דיון משפחתי האם אתם יכולים לשדרג למזוזה בכל חדר.
ב. אין חשיבות לשאלה איזה כתב יופיע, ואתם יכולים להחליט באופן משפחה מה אתם רוצים לעשות.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן