התקן תוך רחמי וטבילה - דחוף בבקשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/07/12 22:41 יב באב התשעב

שאלה

שלום רב כבודו,

כבודו רציתי לשאול לגבי הדימום שמתרחש בעקבות התקנת הנ"ל. שאלתי את הרופא וענה כי הדימום מצוואר הרחם. בלי זה, היום (יום ג')יכולתי לעשות הפסק טהרה (ראיתי אתמול סימנים, כמעט שעשיתי הפסק טהרה אתמול) אך יש לי דימום. כיצד עלי לנהוג? אני יכולה לטבול ביום ג' הבא כי הדימום מצוואר הרחם, הבעיה שלא עשיתי הפסק.

תודה רבה,

תבורכו

ואשריכם שכל חייהם אתם מקדישים לעבודת קודש

תשובה

שלום

אמנם ברוב המקרים אנו דנים כתמים הבאים לאחר הכנסת התקן תו"ר כדם מכה, ולכן מטהרים אותם.
אולם כאן המציאות שונה, שהרי לא הוחזקת בטהרה ע"י הפסק נקי, ועתה גם אינך יכולה לעשות הפסק נקי.
לכן המתיני עד שתוכלי לעשות הפסק טהרה נקי, וספרי שבעה נקיים. במהשלך שבעה נקיים אם יהיו כתמים שאלי שוב ונתקדם.

כל טוב