התנהגות הרבנים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 26/11/06 01:43 ה בכסלו התשסז

שאלה

איך צריך לנהוג כאשר הרבנים בישיבה בה אני לומד מחליטים החלטות ממינעים פוליטיים ושיש בהם פרוטקציות... ושאותם רבנים ממש שכחו לשים את טובת התלמידים וקידומם לנגד עניהם?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם אתה יודע כי התועלת שאתה משיג מן הרבנים רבה, תמשיך ללמוד אצלם. אינני חושש שמא "תתקלקל" אצלם. אם אתה חושב כי תועלת גדולה יותר תצמח לך אם תלך לרבנים אחרים ללמוד אצלם- לך אליהם.
ר' מאיר למד תורה אצל אלישע בן אבויה, וכששאלוהו איך לומד אצלו אמר "משל לאדם שמצא רימון: תוכו אכל, וקליפתו זרק". קשה לי להאמין שרבותיך מתקרבים לבעייתיות של אלישע בן אבויה (אמנם אינני יודע אם אתה כר' מאיר....)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן