התלבטות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/03/09 09:39 ז באדר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

יש לי התלבטות ואיני יודעת כיצד להכריע בה.

חונכתי באולפנא, עכשיו אני קומונרית בבני עקיבא בשנת שירותי השניה.

חונכתי גדלתי ואני מאמינה בערכי הציונות הדתית, אני רוצה לחיות את חיי תמיד במגמת התקדמות וחיפוש מתמיד לאמת ולדרך הנכונה.

אני יוצאת עם מישהו אשר חזר בתשובה. הוא מקיים את ההלכות ולומד, אך בחייו הוא לא חוטר כל הזמן אל האמת.

כמו כן,אנו חלוקים בהרבה נושאים (אני חושבת שהסיבה לכך היא השוני בסביבה שגדלנו וחיינו..)

למרות השוני, ברמה האישית טוב לי איתו, הוא מקשיב, מבין ומקבל. נעים לי בחברתו.

האם בגלל הרצון להתקדמות השונה ביננו שייך שנפרד?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

קשה כמובן לייעץ בשעה שאין מכירים את הנפשות הפועלות, ואת כל מה שסובב אותך ואותו.
מה שאכתוב אפוא הוא ברמה העקרונית בלבד, ואת תהיי זו שתצטרכי לגזור מהדברים את מה שרלוונטי לגבייך, ומה שלא שייך – לא להתחשב.

זוגיות טובה מתחילה אכן ברמה האישית. זה היסוד לכל דבר, והעובדה שבן הזוג מקשיב, מבין ומקבל היא משמעותית ביותר. זה הבסיס החשוב ביותר לכל דבר. על כן, לא מוותרים בקלות על אפשרות כזו.
עתה צריך לברר את הקומות הבאות. אם אכן יש פער גדול מבחינה רוחנית, הדבר מחלחל לכל תחומי החיים, ופעמים רבות גם למערכת הזוגית הבסיסית, ויוצר מתחים – זה לא יהיה נכון בדרך כלל להיכנס למערכת כזו.
אולם אם מדובר בכך שהוא מתקדם בקצב שלו, לומד כל הזמן, התורה מאירה לו פנים והוא מתקשר בה עוד ועוד, ובעיקר – הפערים האלה אינם יוצרים מתח ביניכם, אלא אתם מנסים ביחד לאפשר לכל אחד ללכת בקצב שלו, אך שניכם צועדים קדימה כל הזמן – אפשרי בהחלט שדווקא דרך זו תאפשר לשניכם לתמוך האחד בשני ולהעצים האחד את השני.

כל טוב ומקווה שעזרתי. אפשר כמובן לשוב וללבן סוגיה זו