התלבטות בנושא אירוסין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/11/10 10:51 ט בכסלו התשעא

שאלה

שלום רב,יש לי התלבטות כלשהי ואשמח לקבל עצה טובה..

אני בקשר רציני עם מישהו כבר שנה וחצי,הוא בצבא ואני בשירות לאומי הוא בן 21 ואני בת 18יש לנו תיכנון להתחתן בע"ה בעוד שנתיים אחרי שאני אסיים את השירות לאומי.

יש לנו התלבטות קשה בקשר לאירוסין כי הוא רוצה ללכת לקורס חובלים,משך הקורס הוא כשנתיים ו4 חודשים ואנחנו לא יודעים מתי להתארס.

אני חשבתי שעדיף שנתארס לפני הקורס ואחריו נתחתן,או שנתחתן באמצע הקורס בערך אחרי שנה וחצי,ותישאר עוד שנה לסיומו ואז נתחיל כבר להתארגן לחתונה.

הוא רוצה שנתחתן לפני הקורס במידה שהוא יתחיל את הקורס בעוד כשנה וחצי.

אני לא יודעת מה עדיף כי ייתכן מצב שהוא יתחיל את הקורס בעוד כמה חודשיםוכמו שאמרתי נהיה מאוארסים כשנתיים עד לסיום הקורס.

אבקש את עזרתם, בתודה מראש

יום טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לדעתי כדאי להתעלם מהקורס ולא להכניס זאת בשיקולים שלכם.
כאשר אתם מרגישים שהקשר ביניהם כשר וראוי לחתונה - תתחתנו.
החיים ימשיכו גם לאחר החתונה אם בצבא או בלימודים בקורס כזה או אחר.

שיהיה לכם במזל טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן