התיעצות לגבי שיעורי נהיגה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 21/05/12 13:29 כט באייר התשעב

שאלה

שלום הרב,

ברצוני להתיעץ איתך ע״מ להגיע להחלטה.

אז ככה:

אני לומדת נהיגה( הילוכים) בקרוב ל8 חודשים. וביום שישי האחרון ניגשתי לטסט פנימי.. ( בידיעה שאני לא כ״כ מוכנה אבל בשביל לדעת את מצבי ומה אני עוד צריכה לשפר וכו׳..)

כעיקרון קשה לי יותר מתלמיד רגיל להסתדר עם הקלצ׳ ולאחר הטסט הפנימי דיברתי עם המורה שלי.. והוא ייעץ לי 2 דברים: 1) להמשיך ללמוד איתו אבל זה יקח עוד הרבה זמן אבל יהיה לי רשיון על הילוכים 2) לעבור ללמוד על אוטומט שזה יוריד לי את הקושי של הקלצ וקח אני יגיע לרשיון יותר מהר

( מבחינה כספית זה יצא אותו דבר כביכול...)

חשוב לי לציין שהוריי הם אלא שמשלמים על הרשיון

והגם שבתחילת שנה הבאה 1/9 אני מתחילה את השירות הלאומי שלי מחוץ לעיר שבה אני גרה כרגע...

ועוד נקודה חשובה היא שממש טוב לי עם המורה שלי , ואני מרגישה שהכימייה טובה ושהוא מבין אותי ואני מפחדת שאני לא יסתדר עם המורה החדש( של ההילוכיים) אני יתייעצתי עם מס׳ אנשים אבל הדעות חלוקות ולכן אני שואלת אותך מה עליי להחליט?! להמשיך עם ההילוכים? או לעבור לאוטומט?

* בבית יש לנו רכב מסוג אוטומט אבל לי חשוב להתמודד עם הקשיים שלי ולהצליח אך אני מפחדת שהייאוש יגיע ובסוף אני יפסיק עם הכל...

אני ממש ישמח אם תענה לי בע״זה בקרוב...

תודה רבה נוי.

תשובה

בס"ד

שמחתי לקרוא את מה שכתבת ואת הרצון שלך להתמודד עם הקושי ולא לברוח ממנו-
תמשיכי עם ההילוכים עד שתעברי- הרבה קור רוח סבלנות ונחישות יביאו אותך להגשים את מטרותיך.

חג שמח
והכי חשוב- סעי בזהירות תמיד