התייחסות למזרח

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 03/09/08 10:34 ג באלול התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לדעת מדוע ההיסתכלות הכללית של של היהדות הדתית (לפחות רוב התפיסות בהן ניתקלתי) מתייחסת לאורח החיים המזרחי כאורח חיים נחות יותר, כמו למשל שמיעת מוזיקה מזרחית או לבישת בגדים מזרחיים מסורתיים וכן בדרכים רבות...

האם היהדות מיחסת חשיבות גבוהה יותר ליהודי אשכנז?

תשובה

שלום
כן, באורח תת מודע ניתפסת היהדות האשכנזית כלגיטימית יותר, הדבר נובע שעולם הישיבות, הפרשנים והלמדנים התפתח הרבה יותר באירופה מאשר באפריקה ואסיה המנומנמות, לכן מירב הסיפורים הם על גדולי החסידות והליטאים ומעט מאד על גדולי המזרח כמו האור שרגא (שאני נמנה על צאצאיו), לא התפתחה תמורה דתית משמעותית במזרח אלא באשכנז, חסידות,מוסר, למדנות, פילפול, שיטת הגר"א, קבלה.
ברכה והצלחה