התחתנתי בשביל לקבל אזרחות- עכשיו מה עושים אני רוצה להתחתן באמת

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 28/12/09 14:34 יא בטבת התשע

שאלה

שלום אני בת 29 חזרתי לפניי כפחות משנה מארצות הברית לאחר שהות של כ 6 שנים

במסגרת שהותי שם פעלתי על מנת לסדר את אשרת השהיה שלי לכן בהסדר פורמלי לחלוטין ובתשלום מכובד התחתנתי לבחור שהיה מעוניין בתשלום הנדיב תמורת הסדר הניירות אשרה עבורי הבחור יהודי שעזב את הארץ לפניי 22 שנה שלמייטב ידעתי ע"פ נתונים ששלפתי מחזיק באזרחות ישראלית , הנישואין "נערכו" בעירייה המקומית כמספר דקות ע"י פקיד רישום מאותו יום ראיתי את אותו הבחור כפעמים ספורות למטרות ניירת

שהחלטתי לחזור לארץ לאחר קבלת הניירת הכרתי בחור מסורתי שאיתו אני יוצאת כחודשיים

החלנו לדבר יל נישואין ומיסוד היחסים ביננו כאמור ניגשתי לרבנות במקום מגורי על מנת להוציא תעודת רווקות ולתדהמתי הודיעו לי כי אחרי בירור מול משרד הפנים הנני מופיעה כגרושה!!! וכי איני יכולה להינשא עם הבחור כי הוא כהן !! אני זקוקה לעזרה דחופה מה עליי לעשות אני חסרת אונים מעולם לא נישאתי כדת וכדין אינני מכירה בכלל את אותו בחור שנישאתי לו נישואים אזרחיים הכל היה פורמלי לחלוטין הסבירו לי במשרד הפנים שאותו בחור פשוט ניגש לקונסוליה הישראלית באיזור מגוריו ודיווח על כך שנישא אין לי שמץ של מושג מה התחולל כאן אני צריכה עזרה בבקשה !! אני מאוד רוצה להינשא לבחור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום זה שאת מאוד רוצה להנשא לאותו בחור זה יפה מאוד, והיית חייבת לחשוב על כך לפני ש"שיחקת" עם נישואייך על מנת לקבל אזרחות.
את באמת בבעיה לא פשוטה וצריך לברר בדיוק את מה שהיה בינך לבין בעלך הקודם- איך ואיפה נעשו הנישואים, מי היו העדים ועוד פרטים. בנוסף לכך מאיפה בכלל עלה נושא הגירושין לבעלך הקודם- איפה אם בכלל התגרשתם? איך זה שאת מופיעה כגרושה?
בלי פרטים אלו אין טעם להתחיל לברר ולנסות ולפתור את הבעיה שאת נמצאת בה.
אם יש לך אפשרות להשיג את תעודת הנישואין הקודמת, ולתת לנו פרטים מדוייקים של העדים, הרב המחתן, שם וטלפון של בעלך הקודם, וכן את הגט אם יש כזה- נשמח לעזור לך- זה אפשרי.

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן