התחממות כדה''א, סוף העולם?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 03/02/07 20:36 טו בשבט התשסז

שאלה

שלום לרב,

אני יודעת שזה נשמע ערטילאי קצת אבל רבים מאוד הקולות והעובדות הטוענים שבעוד מספר שנים בעקבות התחממות כדור הארץ הקרחונים יימסו ואנחנו נמות.

מה עושים??? זה מפחיד

תשובה

שלום לך!

קודם כל, חלק מעבודת היהודי היא לקחת יראות תחתונות (ממורה, מ'מה יגידו עלי', מהתחממות כד"הא) ולהפוך אותן ליראות עליונות- יראת העונש, יראת החטא והיראה מה'.
כלומר לזכור שאומנם יש דברים שנראים לי מפחידים, אך זה רק כדי להזכיר לי איך אני אמור לפחד מה', וכמה אני עסוק בענייני העולם הזה במקום להתעסק בעיניינם האמיתיים- ענייני העולם הבא.

מעבר לכך- תמיד צריך לזכור ש'כל מה שה' עושה הכל לטובה'.
מה, כשמדובר באיחור לבית הספר זה תקף אך כשמדובר בהתחממות כדור הארץ זה לא תקף?!

אנחנו (וגם אני...) צריכים לשנן לעצמנו כל הזמן את האמירה הזו כדי שזו תהפוך לנו לטבע שני.

וכשאבא מחזיק אותי כל היום על הידיים ודואג שכל מה שקורה לי הוא רק לטובתי- יש לי מה לפחד?

המון שמחה ואור,
נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.