התגברות על קנאה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 25/11/06 21:21 ד בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

לצערי אנני מסוגלת להתגבר על יצר הקנאה שבוער בתוכי ומשפיע על מחשבותיי ומעשיי בכל זמן. אני מקנאה בחברה שהתחתנה לפניי, במי שמצאה עבודה טובה, במי ששכרה גבוה ממשלי ובקיצור בכל מי שזוכה לטוב ממני. הדבר גורם לי לעוגמת נפש רבה משום שאנני מסוגלת תשמוח באמת ובתמים בשמחתם של אחרים. ולא שאני מנסה. אני מנסה בכל מאודי לשנות את תחושותיי אלו. אני אף מראה כלפי חוץ התנהגות שונה מזו המקננת בתוכי אך דבר לא עוזר להתגבר על היצר "הוא אש ואני בשר ודם", אני מלאת רגשות אשם וחסרת אונים.אנא עזרו לי, האם יש מזור לבעייתי?

תשובה

שלום!

קודם כל הרשי לנו להביע את התפעלותינו הכנה לרצונך להשתנות.
מתוך מכתבך ניכר שאינך עוד ילדה קטנה, ולעיתים אדם נוטה להשלים עם נטיות שליליות בו ככל שהוא מתבגר בשל החשש מהקושי והצורך לשנות.

דבר שני- אכן, שינוי פנימי כמו שינוי מידה נחשב בהחלט לאחד הדברים הקשים יותר שיש.
זוהי עבודה שאינה נגמרת, ועבודה של האדם עם עצמו.

בעניין הקושי האישי שלך- חשוב מאוד שתזכרי תמיד מי שולח לך התמודדויות בחיים, ומתוך כך- מי שולח לך גם את הכוחות להתגבר.

הקב"ה- הוא המקור של הכל...
התחברי אליו, דברי איתו, בקשי ממנו כוחות.

זו העצה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת לך.

בנוסף לכך אנחנו יכולים להציע לך דפוס חשיבה שיכול לעזור לך ברגעי משבר.

כל אדם מקבל בעולם הזה שפע על פי תוכנית מלמעלה.
כשאנחנו נפגשים עם חברים רק בזמני שמחה שלהם קל לנו לרצות להיות במקומם.
אך אם היו נותנים לנו להיות מעט במקומם, היינו מוכנים לוותר בקלות על רגעי השמחה כדי לחזור לחיים שלנו משום שהקשיים של חייהם אינם מתאימים לכוחות שלנו.

הכיני לעצמך תמיד בתוך מגירה בזיכרון רשימה של הדברים הטובים בחייך שעליהם לא היית מוותרת, ובכל הזדמנות של קנאה נסי רגע לחשוב האם היית מוכנה לוותר על כל הטוב האישי שלך בשביל משכורת גבוהה יותר? בשביל משרה טובה יותר? נסי להיות מרוצה מחייך ולאהוב אותם במידה כזו שלא תהיי מוכנה לוותר עליהם.

וכמובן כמובן נסי לשנן לעצמך ש"הכל לטובה" ו"לפום צערא אגרה"" (לכל צער- שכר בסופו) וזכרי תמיד שבכל פעם שאת מצליחה להתגבר על מידת הקנאה, ולו לרגע קט, הנך זוכה לכל כך הרבה טוב בעולם הבא, דבר שיעזור לך- גם אחרי נפילות, שודאי יגיעו, לקום ולנסות שוב.

*הרשי לנו להמליץ לך על הספר "אומץ" של הר' ארז משה דורון הנותן הרבה כח וכלים לשנות ולהשתנות.

בהצלחה!

נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.

noamihay.damari@gmail.com