התבטלות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 15/05/07 11:43 כז באייר התשסז

שאלה

שלום רב!!

אני ובעלי למדנו בספר של אחד הרבנים שכתוב שזו מעלה גדולה מאוד שכל אחד מבני הזוג יבטל את עצמו בפני האחר רציתי לשאול את דעתו של הרב בנושא .. האם ייתכן שאחד מבני הזוג כלל לא יביע את עצמו בקשר אלא כל הזמן רק יתבטל בפניו של בן הזוג השני??

\תודה רבה!!

תשובה

אני מאמין שלמדתם שכל אחד יבטל עצמו (זה מה שאת כותבת) ולא שאחד יבטל עצמו.
אין כל סתירה בין התבטלות בפני בן/בת הזוג ובין הבעת עצמיות ואישיות בנויה ומעוצבת. כל זמן שבניית האישיות אינה באה מתוך אנוכיות אלא מתוך רצון שבניה זו תמלא את ייעודה, הרי שחלק חשוב מן התהליך הוא החינוך העצמי לדעת לבטל את הרצון האנוכי בפני המטרה האובייקטיבית האמיתית.
חינוך עצמי זה להתבטלות, דורש תירגול הדרגתי, ובחינה מתמדת שלא מדובר בהתבטלות חיצונית אלא במהלך פנימי. באופן כזה כל אחד יתבטל בפני השני ויחד עם זאת כל אחד יבנה ויחזק את עצמיותו ושניכם יחד תבנו את עצמיותכם המשותפת.