השתתפות בריקודים מעורבים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 21/11/04 20:53 ח בכסלו התשסה

שאלה

שלום רב,

חברה מאוד טובה של אשתי מתחתנת. היא מסורתית ובחתונה יהיו ריקודים מעורבים. כיוון שלאשה אין בעיה לצפות בריקודים מעורבים, האם מותר לה גם להשתתף בריקודים - כמובן שרק כשמשני צדיה רק נשים?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אסור לה. יש איסור להיות שותף לרקודים מעורבים בין לאיש ובין לאשה אפילו שהיא תרקוד בין שתי נשים וכבר כתב בהרחבה על כך המשנה ברורה בסימן של"ט ונביא מקצת דבריו:

"וכל רב ומורה בעירו מחוייב למחות ולבטל הרקודין והמחולות ביו"ט ומכ"ש בחורים [בני בלי תרבות] ובתולות יחד וק"ו ב"ב של ק"ו להאספסף אשר בקרבו ותערובות אנשים ונשים כמ"ש לעיל וכמבואר באו"ח סימן תקכ"ט שכתב שם שלא יתערבו אנשים ונשים וידוע דאין חילוק בין נשואות לפנויות לענין זה ואין לך דרגא להסתת יצה"ר ומעלה לזנות יותר מזה שמתבוננים ומביטים [בני בלי תרבות האלה] בפני הנשים והבתולות בעת הרקוד ואוחזין מעשה אבותיהם בידיהם של הנשים וקורא אני עליהם יד ליד לא ינקה מדינה של גיהנם ולפעמים מחבקים ומנשקים למלאות תאותן ובאים לידי מעשה ער ואונן ולפעמים ימתיקו עי"ז סוד יחד להתיחד ביום או בלילה והיה במחשך מעשיהם וח"ו ומלאה הארץ זמה".
כמו כן, יש תמיד את הערך החינוכי, העקרוני, מראית עין שיש להתחשב בבחינת -
"והייתם נקיים מה' ומישראל"

בברכה
מאיר נהוראי