השתתפות בחתונה בספירת העומר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/05/19 12:49 יא באייר התשעט

שאלה

ערב טוב,

הוזמנתי לחתונה של קרובת משפחה מצד בעלי שתתקיים אי"ה ב 19.4.17 כ"ג בניסן.

החתן וכלה אשכנזים. הנני מזרחית.

הבנתי שההלכה מאפשרת לאשכנזים להנשא בתקופת העומר עד לראש חודש אייר.

האם מותר לי להשתתף בחתונה ובמסיבת החתונה, למרות תקופת העומר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום

הדבר מותר, ואף מצווה להשתתף בחתונה.

על אף שחלק מהמוזמנים כבר נוהגים באבלות ספירת העומר, היות והחתונה נקבעה בהיתר על פי מנהג בר-סמכא המבוסס בהלכה – מותר להם להשתתף בשמחה.

בנוסף, אין 'להחמיר' כביכול ולא להגיע. מנהגי האבלות בספירה הם משום "שלא נהגו כבוד זה בזה", אין לך כבוד ואהבה בעם ישראל כמצוות שמחת חתן וכלה.

(מקורות: אגרות משה חלק א אורח חיים סימן קנט)

מזל טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן