השתתפות בחתונה אזרחית/ רפורמית

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 28/11/10 10:27 כא בכסלו התשעא

שאלה

שלום, בן דודי הזמין אותו לחתונתו הרפורמית/ אזרחית, לא ברור לי בדיוק מה פורמט הטקס שהולך להיות שם. האם עלי להשתתף באירוע?

תשובה

שלום.
לעניות דעתי, אין להשתתף בטקס חתונה רפורמי, כי השתתפות במעמד כזה מביעה הזדהות ואף כבוד לתפיסת עולם המנוגדת באופן עמוק ועקרוני, לעמדת חכמי ישראל המסורתית, (המכונה "אורתודוכסית"). ניתן לחשוב על השוואת ה"רפורמים" דהיום לכת ה"צדוקים" של ימי בית שני. אינני קורא לנהוג כלפי טקסים דתיים המנוהלים על פי מנהגי הרפורמים היום, כפי המסופר במשנה על ההתייחסות לטקסים על פי תפיסת העולם של ה"צדוקים", אך אפשר ללמוד איך להרגיש כלפי טקסים אלה, מן העובדה שרבי יהודה הנשיא כלל במשנה סיפור על התנהגות "עמך", הצופים בטקס ניסוך המים בבית המקדש השני, כאשר שרת כהן גדול צדוקי, וניסך את המים שאמורים להיות מנוסכים על המזבח, על רגליו. (העם רגם אותו באתרוגים)