השתכרות בפורים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 06/03/12 15:21 יב באדר התשעב

שאלה

שלום, שמי שירה, אני בת 17. כמו בהרבה מאוד מקומות לצערינו, גם במסיבת פורים שאני הולכת (רק של בנות) ושחברות שלי מארגנות- תהיה שתייה. חברותיי טוענות (ואני מאמינה להן) שלא מביאים הרבה שתייה (משקאות חריפים) אלא רק קצת ושכל אחת תשתה כוסית. כמובן, רק מי שתרצה. האם זה בסדר? האם זה מותר? איך אני יכולה לנסות להסביר להן שלא..? הרי כוסית זה כלום.. זה ממש קצת. (אף אחת מהן לא עברה את גיל 18 וחלקן אפילו לא 17, השתייה נקנתה ע"י אדם בוגר)..

תשובה

שלום רב!

מבחינה חוקית, מכירת והגשת אלכוהול לקטינים אסורה.

אמנם, רבו הפרצות בישראל וכל זב חוטם יכול לרכוש בקבוק תחת כל עץ רענן, וזהו מצב שמביא לקלקולים גדולים.
בפורים, היד על ההדק קלה יותר, וישנה מחשבה שהחוק מעלים עין מן הדבר. לעניות דעתי הדבר לא חיובי, אך גם לא שלילי. בני נוער לא מגיבים טוב לאלכוהול, וביחוד לא לציווי (שלא קיים) של לשתות עד דלא ידע מי הוא ומה הוא.
גם לשיטת אלו שאומרים שיש חובה לשתות בפורים, החובה לא חלה על נשים, ונראה שיש כאן פוטנציאל לא טוב במסיבת הפורים שלכן.
לכן, עצתי לך היא כזו: הגיעי למסיבה, מעטי בשתייה, ותהני לנקות אחר חברותיך השיכורות.
וכן, אני מודע למציאות שבה כולם שותים, אך לדעתי, לא ראוי לעשות כך הגילאי תיכון. ראיתי מספיק בני נוער שיכורים, וזה לא מחזה מלבב.

רפאל
(המשיב הינו רב פורים)