השקדיה לא פורחת!!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/02/12 20:45 ט בשבט התשעב

שאלה

שאלה לי:

אנחנו שרים "השקדיה פורחת, טו בשבט הגיע חג לאילנות"...

אבל השקדיה לא פורחת! אני גרה ליד בוסתן בשומרון, יש הרבה שקדיות. לא פורחות.

לא שאלה בהלכה בדיוק, אבל בכל זאת... מעניין אותי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

זו שאלה שמעלה חיוך, תודה לך.

עצי השקדיה אינם מחוייבים לשיר החביב הזה. הם פורחים כשהגיע העת, כל שנה והזמן המתאים יותר, לפעמים באיחור קל מטו בשבט.

בנוסף, השיר נכתב במישור החוף ע"י משורר שגר שם (דושמן), ולכן הוא מתאר נוף של מישור החוף שבו השקדיות אכן פורחות באמצע שבט, מוקדם יותר מאשר בהרי יהודה והשומרון, בשל הקור בהר. אצלינו השקדיות הנצו, ורובן תפרחנה רק בסוף שבט.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן